by draude26 » Sat Mar 14, 2009 6:38 pm
Si sa mai fac o mica paranteza, sunt sigur ca sunt veniti oameni prin diferite firme aici ...care muncesc si e totul ok, si sunt altii veniti prin aceleasi firme si e vai de capul lor.... acuma vina , oare a cui este? Cum pot cei din romania sa stie ce e aici, ce fel de oameni sunt angajatorii etc... Parerea mea, sau sfatul meu..whatever... e , daca vreti sa veniti printro firma oarecare, vedeti unde vor sa va trimita, sunati hotelul respectiv sau firma respectiva si intrebati si voi " Nu va suparati, am o oferta de munca la firma dumneavoastra, puteti va rog sa-mi spuneti daca chiar aveti nevoie de mine sau nu? Deoarece eu sunt roman si mie frica sa iau o decizie singur, trebuie sa mai intreb vreo trei prieteni si 10 necunoscuti ca sa iau o decizie..." , o alta chestie, am cautat un job pentru prietena mea....receptie... am trimis emailuri pe la n hoteluri, intr-un final cineva o cheama la un intervie (nu e romanca e cehoaica) ...mergem noi acolo, vorbim cu managerul, a fost multumit de prezenta ei, de cunostiinte , si ia spus a doua zi sa vina la munca .... Cand se duce a doua zi acolo, tipa cu care trebuia sa lucreze primele ore (cineva trebuia sai arate ce e pe acolo, in fine) tipa respectiva , katerina .. romanca... ii spune ca din pacate intre timp postul a fost ocupat de altcineva si nu mai au nevoie de serviciile ei.... Asta proasta, a plekat, fara sa vorbeasca cu cineva din conducere sau ceva... trec 3 zile, ma suna managerul respectiv si ma intreaba daca sunt om serios? .. am ramas tampit... de ce? ... pai unde e fata ? pai sa vedeti ca a fost a doua zi dar i sa spus ca postul a fost ocupat intre timp ..... E , m-a invitat managerul (Petros) din nou la o cafea si m-a intrebat ... v-am spus eu ca postul e ocupat? ... m-am facut oleaka de cacao, prietena mea de rusine nu s-a mai dus acolo....shi intr-un final am aflat care era poanta.... Petros vroia sa o concedieze pe romanca noastra (motivele prefer sa nu le discut pe site) shi ea... stiind lucrul acesta .. a vazut scaparea in a o minti pe astalalta... Morala.... multi va vor spune sa nu veniti pentru ca le e frica de pielea lor , nu pentru ca e rau ? Nu e raiul dar ganditiva voi .... ce e mai bine? sa lucrezi in romania pe 200 de euro, sa platesti mancarea, poate si cazarea uneori... sau sa vi aici, sa lucrezi pe 600 sau mai mult.... de bine de rau, ai o masa sau doua...uneori chiar 3 , ai cazare .... shi oportunitatea de a cunoaste o lume noua , o mentalitate noua (prosti asa cum sunt ei cipriotii, au si ei ceva cultura... si uite ca noi , desteptii, lucram pentru ei nu invers)