Firma Vakis and Associates (proiectare), Limassol

Povestiti cum sunteti sau ati fost tratat de actualul sau un fost angajator. Explicati cat mai obiectiv, cu exemple, evitand generalizarile.

Firma Vakis and Associates (proiectare), Limassol

Postby bubusan » Mon Oct 10, 2011 6:08 pm

Ma numesc Alina, locuiesc de 6 luni in Limassol Cipru si de curand am avut o experienta foarte neplacuta cu un "sefuletz" de Cipru, motiv pentru care as vrea sa intreb daca pot reclama undeva acest caz. Am fost angajata cateva luni la un birou de proiectare, destul de cunoscut aici, Vakis and Associates,perioada in care am fost supusa unui program intensiv de lucru, cu multe ore suplimentare neplatite, in conditiile in care programul oficial era de luni pana vineri 8.30h pe zi. Pe langa faptul ca in ultima vreme lucram zilnic 10-12h pe zi, chiar 14h la un moment dat, punandu-ne sa venim si sambata si duminica,individul facea crize de isterie, jignea, facea remarci rasiste, etc. Ce credeti ca s-a intamplat cand nu am venit intr-o duminica la munca, neplatita binenteles si neanuntata ca ar trebui sa vin? "Sefu'" a asteptat pana a doua zi la pranz,pana dupa ce am predat proiectul la care lucram, dupa care m-a concediat intr-un mod f agresiv acuzadu-ma de tot felul de chestii inventate, de genul ca am venit bauta la birou ( eu sunt o fata de 26 de ani, proaspat absolventa a facultatii de arhitectura la stat , in tara...nu un camionagiu cazut in patima bauturii :)) jignindu-ma ca eu nu o sa iu niciodata un arhitect si tot asa...binenteles ca a facut toate astea cand eram doar eu cu el in birou, toti ceilalti angajati se dusesera toti
acasa sa se odihneasca dupa o saptamana in care lucrasem ca nebunii sa terminam un proiect de-al lui. Din momentul respectiv practic m-a dat afara pe usa, nu am apucat nici macar sa imi iau banii pentru munca depusa in ultima perioada, in folosul lui, nici portofoliul pe care l-am produs cat timp a lucrat la el. Are cineva un vreun sfat pt astfel de cazuri, a mai trecut cineva prin chestii asemanatoare? Cunoasteti vreo institutie la care pot reclama un astfel de comportament si un astfel de individ? Este cineva avocat pe aici si stie cum stau astfel de chesti si cum e cu legea muncii aici. Mentionez ca mi-a facut asigurare sociala cat am lucrat la el, dar nu am avut nci un contract...am asteptat sa treaca "perioada de proba" in care patronii au impresia ca isi pot bate oc de angajat oricum vor, k e ok. Individul de care vorbesc se numeste Vakis Hadjikiriacou si sfatuiesc pe toti cei care cauta joburi sa il evite!! Este o canalie.

bubusan
 
Posts: 3
Joined: Mon Oct 10, 2011 3:59 pm

Re: EXPERIENTA NEPLACUTA

Postby Shogun » Mon Oct 10, 2011 7:31 pm

Tu in 6 luni de zile nu ai avut timp si ocazii sa iti copiezi pe niste stick-uri de memorie tot ce ai lucrat pentru el? Wow. Aproape ca imi sta pe limba sa spun ca o meriti.

Si inca una: cine naiba sta in perioada de proba 6 luni fara contract? Again, ti-o meriti.

Din nefericire asta se cheama experienta de viata platita scump. Toti ne-am furat-o la un momentdat.

Cel mai mult eu am pierdut 1000 de euro din incredere si nestiinta. Asta la un singur loc de munca. Ca am mai pierdut si la alte locuri de munca.

Deci sfat prietenesc: pe viitor nu stai mai mult de 30 de zile in probe. Oricine orice ti-ar promite.

Ah, da, fara contract nu faci nimic. Blestama-l pe om si spera ca o sa-l trazneasca divinitatea, in caz ca esti credincioasa. Altceva nu ai ce sa-i faci.
There's always a way out

User avatar
Shogun
Active
 
Posts: 53
Joined: Tue Jul 26, 2011 8:52 am

Re: Firma Vakis and Associates (proiectare), Limassol

Postby compy » Sun Oct 16, 2011 4:12 pm

Reamintesc ca nu se precizeaza in nici o lege ca trebuie contract semnat si parafat. Atata vreme cat se platesc asigurarile, esti angajat legal si ai drepturile legale. Insa nu te poate obliga nici o repriza de isterie sa faci ore suplimentare, daca nu vrei. Mai bine ca ai plecat. Cere contract data viitoare si negociaza-ti IN CLAR toate conditiile contractuale, inclusiv concediile, cand se acorda si cum se platesc, zilele de sarbatoare legale, orele suplimentare etc. Nu te lasa dusa de nas, caci cipriotii profita fara rusine.
http://intocyprus.blogspot.com/

compy
Moderator
 
Posts: 135
Joined: Sat Jun 20, 2009 1:58 am
Location: Nicosia

Re: Firma Vakis and Associates (proiectare), Limassol

Postby ionut » Mon Oct 17, 2011 5:44 pm

Draga bubusan,
Cazul tau poate fi reclamat prin acest formular
al departamentului relatiilor de munca al ministerului
muncii si asigurarilor sociale http://www.mlsi.gov.cy/mlsi/dlr/dlr.nsf ... r?OpenForm.
Foloseste Google Translate pentru greaca si completeaza in engleza.
Atita timp cat ti s-au platit asigurarile sociale ai fost incadrata cu un contract colectiv de munca.
Nu renunta ...
Lasciate ogne speranza, voi ch'entrate ( a Cipro )
Inferno(Dante)

ionut
Active
 
Posts: 257
Joined: Sun Apr 22, 2007 9:39 am
Location: NICOSIA


Return to Angajatori si experiente de munca

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron