Eu chiar nu inteleg pe cei care vor sa vina in Cipru cu agentii de-astea...FRATILOR ! romanii nu au nici o restrictie in a veni/cauta de lucru in Cipru asa ca taiati-l pe intermediar si veniti direct, de ce sa ii umflati pe intermediarii aia ? Asta daca sunteti hotarati nebuneste sa veniti pentru ca, dupa cum bine vedeti, nu e prea roz.
Fara limba greaca dar cu o engleza buna si cu putina istetime/experienta, se poate castiga,si in domeniul asta turistic 1500 sau mai mult lunar dar astea sunt cazuri fericite ca sa zic asa. Grosul romanilor din pacate care vin aici nu au cunostinte avansate/experienta asa ca de-aia ajung sa lucreze pe cele mai nasoale slujbe la salarii minime.
Chiar si cei cu experienta, nu vorbesc numai de mine ci de oameni cu multi ani nu au siguranta locului de munca, asta poate ca e problema cea mai mare in acest domeniu in Cipru. Eu unul am lucrat mereu pe salarii peste medie in turism si au fost luni bune prin 2009 cand faceam bacsis aproape cat salariul sau poate mai bine dar lucram intr-unul din cele mai bine vazute locuri din oras si chiar si asa, daca calculezi stresul si faptul ca nici un meniu scump nu-i opreste pe unii dintre cei mai jegosi Ciprioti sa se aseze la tine pe sectie, eu as zice ca , mai ales in acest sector, Cipru e probabil printre cele mai nasoale destinatii de a-ti gasi un loc de munca. Iar in alte domenii e foarte greu, chiar si daca inveti limba greaca perfect. Am intalnit o romanca care fusese olimpica, locul I la limba greaca in Romania si venise aici in Cipru cu un fel de bursa apoi a ramas , asta in urma cu vreo 9-10 ani, intre timp mai facuse ceva cursuri si ajunsese sa lucreze intr-o firma pentru un cipriot libidinos, muncea cel putin 11-12 ore pe zi , era un fel de manager sau mai bine zis ea facea toata treaba iar ala lua toti banii. O platea cu 10 euro pe ora insa nu-i platea toate orele asa ca in mana nu castiga asa de mult , cu mult sub 2000 Euro. O persoana pe o pozitie asemanatoare si atat de "hard-working" ar castiga cel putin dublu in Vestul Europei sau in oricare alta tara non-bananiera.
In fine , povesti sunt multe dar deocamdata, ce trebuie sa intelegeti, voi astia care abia asteptati sa veniti sa ingrosati randurile romanilor e ca Cipru e exemplul perfect pentru acea zicala cu gardul vopsit si leopardul dinauntru