Nastere in LIMASSOL

Informatii despre documentele necesare pentru asistenta sanitara, recomandari medici romani si nu numai.

Nastere in LIMASSOL

Postby bubusan » Thu Jun 07, 2012 3:05 pm

Buna ziua,
salutari comunitatii romanilor din Cipru! Cand am venit, acum un an, nu banuiam k sunt atatia romani aici, suntem multi si peste tot :)
Am si eu o intrebare : a nascut cineva la Spitalul General din Limassol, relativ de curand? Daca da, imi puteti da detalii despre conditiile de acolo? Cum e personalul medical,se poarta civilizat cu pacientii, mai ales cu noi romanii, imigrantii fiind? Cum e maternitatea, igiena in spital, in saloane? Cum vi s-a parut comparativ cu spitalele de stat din tara, cum e cu "bagatul in buzunar" asistentelor si medicilor? Daca ai card de sanatate ce acopera toate cheltuielile de nastere si spitalizare, mai tr sa dai stanga-dreapta banuti sa fii bagat in seama? Te lasa sa te chinui dk ai o nastere mai grea sau te ajuta cu anestezie de vreun fel, injectii, etc.?..si mai ales :sunt pricepute cadrele medicale din Spitalul General? Astept cu nerabdare raspunsuri si pareri, sa pot lua o decizie unde sa nasc...la spitalul general sau la clinica privata...diferenta de bani e mare intre aceste 2 optiuni, insa banii nu sunt totul. Vreau sa fim sanatosi eu si bebe, care ar trebui sa vina pe lume la sfarsitul saptamanii viitoare. Multumesc si sa auzim de bine!

bubusan
 
Posts: 3
Joined: Mon Oct 10, 2011 3:59 pm

Re: Nastere in LIMASSOL

Postby bogdanbf » Thu Jun 07, 2012 9:49 pm

Sotia a nascut intr-o clinica. Din pacate insa, a fost nevoie ca fiul meu sa stea internat la pediatrie acum vreo 6 luni. Conditiile sunt cam asa: curatenie, mancare buna, asistente la dispozitie oricand, cazarea in camere de cate 3-4 paturi dar cu perdele despartitoare de jur-imprejurul patului. O sa observi ca asistentele si medicii nu au halate "cu buzunare" si nu ma refer la buzunarele in sine. :wink:
Despre nastere, stiu de la ginecologul care a urmarit sarcina sotiei, cica cel mai bun spital de stat este cel din Nicosia: Archbishop Makarious III. Daca reusesti sa fii "accidental" in Nicosia si cand intervine urgenta sa o duci pe sotia ta la spitalul ala, te asigur ca o sa beneficieze de celmai bun tratament si cele mai faine conditii.
Sanatate maxima!
Blog de emigrant in Cipru

Ubi bene, ibi patria!

User avatar
bogdanbf
Active
 
Posts: 837
Joined: Mon May 25, 2009 11:30 am
Location: Limasol

Re: Nastere in LIMASSOL

Postby andreadeea » Wed Jun 20, 2012 2:44 pm

buna tuturor si pe mine m-ar interesa nasterea in limassol chiar la Spitalul general...in septembrie o sa nasc si mi-ar prinde bine niste informatii .Multumesc

andreadeea
 
Posts: 2
Joined: Wed Jun 20, 2012 1:24 pm
Location: limassol


Return to Sanatate, medici si sistemul sanitar din Cipru

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron