Informatie

Informatii despre firma, despre conditiile si perpectivele pe care le ai de dezvoltare. Opinii ale celor care lucreaza aici, intrebari ale celor care se gandesc sau s-au hotarat deja sa vina.

Moderator: shatulina

Informatie

Postby Andriy » Wed Jul 18, 2007 9:55 pm

Am citit mai tot forumul, multumim pentru feedbackul primit:)
Dar informatia despre preturi este cam veche.
As dori sa aflu care sunt preturile actuale (gazda, mincare...)?
Si o intrebare pentru acei cu sotii:Zorin mia spus ca pentru sotie in fiecare an se mai plateste inca cite 3000$. Este adevarat?

Multumesc anticipat!!!
Andriy

Re: Informatie

Postby onisorc » Fri Jul 20, 2007 9:53 am

Andriy wrote:Am citit mai tot forumul, multumim pentru feedbackul primit:)
Dar informatia despre preturi este cam veche.
As dori sa aflu care sunt preturile actuale (gazda, mincare...)?
Si o intrebare pentru acei cu sotii:Zorin mia spus ca pentru sotie in fiecare an se mai plateste inca cite 3000$. Este adevarat?

Multumesc anticipat!!!

Salut.
Preturile sunt cam la fel, inflatia pe an este cam 2-2.5%, numai dolarul se cam duce in jos si noi suntem platiti in dolari.
Da, 3000$ pentru sotie.
Calin.
onisorc
Active

Informatie

Postby Andriy » Fri Jul 20, 2007 1:41 pm

Multumesc Calin :)
Andriy

CAUT NEVASTA VIRTUALA CARE ARE TREABA LA AMDOCS SI NU PREA :

Postby mail.fpc » Tue May 13, 2008 8:17 pm

Da am abandonat lupta cu netu ca nu-i pot invinge pe ciprioi si i-mi depun armele in vederea unui armistitiu pentru un eventual "RETURN OF THE BEAST" in curind.
Initial am avut configurarea asta dar nu prea intelegeam de ce merge mai bine pe radio si ma refeream doar la conectica fara SOCKS5 in Direct Connect ca activ.
Microsoft Windows [Version 6.0.6000]
Copyright (c) 2006 Microsoft Corporation. All rights reserved.
adica astalaVista Home Basic
Windows IP Configuration
sa va mai zic ca era CYTA cu Net Runner de 128upload/512download
Host Name . . . . . . . . . . . . : noi mai stim si DOS :evil:
Primary Dns Suffix . . . . . . . :
Node Type . . . . . . . . . . . . : Hybrid
IP Routing Enabled. . . . . . . . : No atentie
WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No
DNS Suffix Search List. . . . . . : lan

Wireless LAN adapter Wireless Network Connection:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected la momentul respectiv
Connection-specific DNS Suffix . : lan
Description . . . . . . . . . . . : Dell Wireless 1390 WLAN Mini-Card
Physical Address. . . . . . . . . : 00-19-7E-01-4A-AF
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes atentie
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes adica cum

Ethernet adapter Local Area Connection:

Description . . . . . . . . . . . : Broadcom 440x 10/100 Integrated Controller
Physical Address. . . . . . . . . : 00-19-B9-5D-A2-4D
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes iarasi
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes asta me termina
Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::4cfb:c071:dda8:5b76%8(Preferred)
IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.10.1(Preferred)
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Lease Obtained. . . . . . . . . . : 9 mai 2008 19:34:01
Lease Expires . . . . . . . . . . : 10 mai 2008 19:34:01
Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.10.254
DHCP Server . . . . . . . . . . . : 192.168.10.254
DHCPv6 IAID . . . . . . . . . . . : 201333177
DNS Servers . . . . . . . . . . . : 192.168.10.254
NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled de ce?

Tunnel adapter Local Area Connection* 6: pai ce au tunelare?

Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Teredo Tunneling Pseudo-Interface
Physical Address. . . . . . . . . : 02-00-54-55-4E-01
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No ia te uita
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes si tot e auto
IPv6 Address. . . . . . . . . . . : 2001:0:d5c7:a2ca:38e0:19c3:3f57:f5fe(Preferred)
Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::38e0:19c3:3f57:f5fe%10(Preferred)
Default Gateway . . . . . . . . . : ::
NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Disabled eeee

Tunnel adapter Local Area Connection* 9: ceata de dimineata

Description . . . . . . . . . . . : isatap.lan
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No deci
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes fara nu faceau nimica
Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::5efe:192.168.10.1%11(Preferred)
Default Gateway . . . . . . . . . :
DNS Servers . . . . . . . . . . . : 192.168.10.254
NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Disabled si gateway parca
Faza era cu un ApexDC++101final (ca e diferenta intre alpha si beta nu? :D ) setat cu Firewall with manual port forwarding iar la porturi TCP si UDP era 0
Am uitat sa va zic ca adresa mea IP era 213.7.48.40 ca am gasit-o cu trakerul si am monitorizat-o sa vad daca se schimba si a fost nemiscata complect.
Dupa care am sheruit o banda cu un vecin care se lauda ca trage de rupe de la arabeti (de el era cu bomba-n singe supranumit Husein si era din fuck-Irak :lol: ).
Asa ca pentru bani ce nu face omu dar avind scule cam primitive (un router broadband ADSL si atita) si fara sa ma uit la jucariile lui am stat cam asa o luna si.
Microsoft(R) Windows DOS
(C)Copyright Microsoft Corp 1990-2001.
adica acuma ma bagasem cu un XP professional sp2
Windows IP Configuration

Host Name . . . . . . . . . . . . : bai pacat ca aveam licente la Win
Primary Dns Suffix . . . . . . . :
Node Type . . . . . . . . . . . . : Unknown
IP Routing Enabled. . . . . . . . : No iarasi
WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No

Ethernet adapter Local Area Connection:

Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Realtek RTL8169/8110 Family Gigabit
Ethernet NIC
Physical Address. . . . . . . . . : 00-0F-EA-EA-F7-6B
Dhcp Enabled. . . . . . . . . . . : Yes cum yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
IP Address. . . . . . . . . . . . : 192.168.2.10
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.2.1
DHCP Server . . . . . . . . . . . : 192.168.2.1
DNS Servers . . . . . . . . . . . : 192.168.2.1
Lease Obtained. . . . . . . . . . : 12 mai 2008 12:51:39
Lease Expires . . . . . . . . . . : 13 mai 2008 00:51:39
Sa va mai zic ca ma miram cum un StrongDC++ merge mai bine pe un PC mai obosit si cu Firewall with UPnP merge mai bine ca la un dual cu astalaVista.
Si ca IP-ul meu (sau al nostru :) ) de la PrimeTel era 78.158.147.19 si ca aveam panarama aia de oferta de sarbatori (de la ale cu mielu' :( ) de 2MB downloads.
Problema era ca activ ma logam citeodata sau depinde de hub si DC++ in ambele situatii si puteam sa vorbesc pe chat dar atita nu mergea nici macar search-ul.
Acuma realizati ca am scos firewall-u din Win si nu am facut protectie de nici un fel si nici NAT ca sa nu mai zic ca am incercat sa ma leg la huburi mari din tara.
As avea si eu o rugaminte sau macar o informatie de la romanii care lucreaza la Amdocs si tare as fi fericit daca mi-ar da citeva sfaturi ca sa pot fi activ in DC++.
In conditiiel in care in Cipru un IP fix este destul de scump si legaturi PPPoE nu prea fac iar IP nerutabil nu se schimba asa des ce solutii i-mi pute-ti da :?: .
Am niste informatii sigure cum ca vecinii vostri din Omonia si anume cei de la PrimeTel pot face sau fac port fowarding pe unul mai mare de 1024 si sincer daca aveti alte cunostinte legate de CYTA (am inteles ca ei doar fac doar limitare pe unele porturi comune gen 411 la DC++) sau alti ISP-isti dati-ne si noua de stire va rugam.
Despre torrente e alta poveste si sincer cred ca multi romanasi s-ar multumi si cu un Direct Connect dar sa mearga nene activ ca si asa suntem la mare distanta si peering direct e inexistent ca sa nu mai zic de limitarile de banda si de pretul nesimtitilor astia :( de la net ca sa nu uita-m ca multii romani lucreaza si atuncea cind au timp si stau pe net ar fi normal sa se bucure si ei de el si nu sa se chinuie ca insectele :oops: Apropo stiti ceva si de netu de la Vodafone ca ei sunt mobili oricum poate :roll: .
Acestea fiind spuse nu pot sa inchei fara a va ruga sa nu postati mesaje puerile de genu "pune Linux" sau ca "mie-mi merge de rupe" sau alte abureli de pasiv.
Cyprus in Europe ? or !
mail.fpc
Active

Postby bizkitt » Tue May 13, 2008 10:56 pm

mail ai vazut linkul meu ?

http://my.primehome.com/csongorzo2/mail2.jpg

daca vrei configuratii dami reply si iti explic fara sati dau raspunsuri de gen pune linux sau mie merge de rupe :D
bizkitt
Active

salutare

Postby anakin » Sun May 25, 2008 10:41 am

Respectele mele domnilor...va salut din Romanica noastra..tara minunilor...unde pretul benzinei creste k iarba .... iar salariile...dau inapoi precum racul.

Bun.referitor la problema ta mail.fpc...cateva chestii.

1. nu exista diferenta de viteza intre un "pasiv" si un "activ". singura diferenta e ca daca esti pasiv..donwlodul poate incepe numai in momentul in care tu te conectezi NUMAI la activi , iar daca esti activ.poti donwloda de la toti.
2. A face port forwarding...e simplu..trebuie doar sa ai un router in spate care stie sa faca asta. Numarul portului nu conteaza..atata doar ca trebuie apoi in DC++ sa il specifici apoi.
Daca ai in spate un linux...iti voi da cele 2 comenzi pentru a face port forwarding
- iptables -t nat -A PREROUTING -p tcp --dport <port> -i <placa_de_retea> -j DNAT --to <ip_intern>:<port> -d <ip_extern>
- iptables -t nat -A PREROUTING -p udp --dport <port> -i <placa_de_retea> -j DNAT --to <ip_intern>:<port> -d <ip_extern>
cu urmatoarele specificatii :

ip intern extern.cred k stii ce inseamna...iar placa de retea...e eth0 sau eth1..depinde pe care ai configurata. Portul poate fi oricare..mai putin cel pe care te conectezi la hub.

3. Ai grija ca de f multe ori..se intampla pe net sa gasesti versiuni de DC++ , oDC , strong apex..etc...versiuni nashpa rau.cu multe bug uri care nu functioneaza. Orice ai pune search ul nu merge. E mai sigur sa iei de la cineva care e sigur k a lui merge.

Deci in concluzie daca vrei sa fi activ...depinde ce ai in spate. Routerul trebuie sa stie sa faca port forward. Daca inca ai nelamuriri...putem discuta in privat.
anakin
Active

Postby funk » Mon Jun 09, 2008 4:33 pm

Eu sunt abonat PrimeTEL si in retea am 4 calculatoare desktop + 2 laptopuri.

Dupa ce mi-am cumparat un 3com router, am observat ca daca imi pun ip-ul 192.168.2.10 sau 192.168.2.11 devin foarte "activ", asa cum s-a exprimat mail.fcp

Am verificat la toti cei care au PrimeTEL si mi s-a confirmat :-) Se pare ca ip-urile .10 si .11 au porturile deschise
I plan to live forever, so far so good.
funk
Active

RESPECTELE MELE DOMNILOR DAR CUM RAMINE CU NEVASTA AMDOCS

Postby mail.fpc » Sat Jun 21, 2008 4:06 pm

Salut Domnilor din Tara Minunilor si va transmit mi de miasme dorsale din partea lui Piedone cu invitatia speciala sa fiti "mitici" in sectorul 4 dupa ce veniti din Cazan :D
Referitor la mine nu am sa va spun decit ca benzina este la un pret nesimtit de 4,5RON in conditiile in care noi acoperim din extractia interna aproape 40% asta vine c-am 1e/50 litru cam asa dar avem reprezentanta Ferrari de la Otopeni pe care o s-o admirati cind veniti de la ciprioi asa ca masini sucare cu trafic infernal in Bucuresti la pachet gasesti numai in Romania deci aveti grija sa nu ratati oferta ca deja la supermaketuri romanii au spart toate topurile europene la vinzari si nu se potolesc.
Dar pentru prima oara ma uimesc salariile din Romania ca intradevar aicea se fac mai multi bani dar se traieste mai prost fapt ce ma determina sa revin rapid in cazan ca ... nu prea am bani pe aicea insa nu cred ca mai lucreaza cineva in Bucuresi sub 1000RON ca sa nu mai zic de Bonuri de masa sau ... ciubucuri sau alte combinatii romanesti care din pacate in telecomunicatii nu prea sunt si de aceea m-am reprofilat pe ... medicina :lol: Oricum aveam 50RON la fibra pe zi dar era cu bataturi.
Revenind la subiect sunt dezamagit ca nu mi-a raspuns nici unu de la AMDOCS si asta cred pentru simplu motiv ca a fugit cine era capabil dar asta este viata in Cipru.
Iar tie "Masinuta" multe felicitari legat de noul tau hobby ... fotografia si datorita insulitei cred ca am sa ma apuc si eu sa dau cu blizzu ca japonezii ca ... relaxeaza
Oricum din poza reiese ca tie i-ti merge de rupe cea ce oricum nu ma interesa si oricum ma bucur pentru tine mai ales ca esti pe Prime asa ca ce ... faina poza :evil:
Dar daca vrei sa fi activ sau sa ai un IP public si sa ai in fata o alta viata ca sa nu mai zic ca de multe ori nu banda conteaza ci timpul si sti ca am dreptate (fara suparare ca dupa aia nu mai bem bere) ar trebuii si tu sa te agiti putin cu port fowarding nu de alta dar asta cred ca e singura solutie pentru noi ca sa merite netu in Cipru. Si ca sa nu te enervezi am sa-ti dau 3 ponturi ca tot sunt in Romania si sunt actuale spre folosul tau de ... pasiv (poate viitor activ) deci bagati la cap ca:
1-ENIGMA OF ROMANIA care este un hub cu milioane de uzeri e pe Evolva si are ban pentru orice IP extern (ai uitat ca a venit Bilica la noi) asa ca va redirectioneaza mereu ca daca a-ti intra astia ar cam trebuii sa faca pirnaie ca asa cum am mai zis Romania nu mai e cum era pe vremuri vericule (ma refer la piraterie oficiala)
2-NEMESIS vrea sa ai share peste 100Gb asa ca e pacat sa nu fi activ nu de alta dar astia nu au search time si blocare de upload si nu te obosesc cu publicitate.
3-Majoritatea IP-urilor din Romania sunt publice pentru simplu motiv ca avem .ro si RONIX si multe altele si daca te poti lega la un hub din Cipru jos palaria ca poate asa mai indulcesti viata daca nu incerca sa te loghezi prin Soks5 sau cu rutare de port sau macar afla ce se intimpla nu de alta da vezi tu chiar Romania are multe huburi de share cu activi :( ca sa nu mai zic ca exista si limitari de banda pe care le face si un pasiv de gradinita si mai mereu ai disconect cu japca de mori.
Referitor la ce zice "Skywalker" are si el putina dreptate dar sincer stiu care e diferenta intre un activ si un pasiv si de aia urlam la luna in cazan si viteza poate depinde repet de foarte multe chesti dar mai important este timpul oricum mi de multumiri pentru raspuns si mai ales sfaturi dar sincer tot a linuxache pute :o
Sincer tu crezi ca nu mi-a trecut prin cap sa pun o risnita cu linux dar tot nu rezolv problem ca gateway este tot IP rutabil si mai umplu si casa de cabluri cind mai simplu iau un broadband cu 10e de la orice magazin si poate stie sa faca ce i-mi trebuie si fara sa mai scoata fum din el ca sa nu mai zic ca asta miroase a solutie de cartier.
Oricum am uitat de faza cu sursa programului asa ca merci mult si sper sa ne vedem in cazan la o berica sau nu cumva si tu ai luat o teapa de la ciprioii si ai taiat-o
Sincer eu ma minunez ca multe fete care se bagau in seama au c-am disparut de pe forum sau o duc asa de bine in Cipru de economisesc pina si banii de net :shock:
Si "Purecul din fes" am vrea sa fie putin mai explicit ca daca e din Limassol nu putem sa ii zicem decit bun venit in club (vezi ca noi facem foarte urit la un KEO) dar:
1-ne intereseaza si ce se intimpla pe la OteNet sau altii ca la Prime stim ca poate aia iti dau forward pe un port si chiar daca te monitorizeaza te lasa in pace
2-da si tu mai multe detalii ca altfel se intelege ca ai 4+2 calculatoare in casa sau la job si am vrea sa stim daca ai mai multe relatii printre romanasii de la Prime
3-ne bucuram ca ti-ai luat un ruter mic si destept si ieftin si bun si bla bla bla ... ma rog 3com sa il pastrati sanatos si poate ne zici si cit te-a costat in cazan
4-ip 192.168.2.11. este IP de LAN adica Local Area Network notiuni care se predau parca si la gimnaziu in calsa8 dar sunt si ele la optionale dar nu strica niciodata
De exemplu eu acuma nu pot sa-ti dau nici un ping si nu cred ca are cum sa-ti dea cineva in afara de cei din lanul tau care sunt legati la acelasi gateway :twisted:
5-daca ai intrebat toti romanii cred care stau cu Prime dane si noua un port de la ISP-ist pe care face fowarding sa ne bucuram si noi de net ca vezi cit costa
Altfel nu prea ne prindem cum adica tu esti mai activ dar ne vedem in Limassol si ne bunghim asta daca nu te-ai suparat si ti-ai tras fesul pe ochi de nu ne mai vezi
Acestea fiind spuse va rog nu mai ziceti sa-mi pun linux sau ce tare va merge sau alte abureli de pasiv ca parca v-am mai rugat insistent si initial

In rest am descoperit niste faze cu un dial-up de ma pune pe ginduri in Cipru ca sa nu mai zic de MMS de la Vodafone dar daca mai sunteti in cazan mai vorbim ca ma reintorc dupa niste examene ca tipa ciprioii dupa mine mai tare ca dupa mavru si poate mai umbla si la euroi ca ma suna mai mereu si ma irit rapid. Scuze de deranj :lol:
Cyprus in Europe ? or !
mail.fpc
Active

Return to Programatori romani in Amdocs Cipru