Salut tuturor, m`am gandit sa scriu aici cateva din pataniile mele cu firma Abydos , in ideea ca ceilalti vor fi feriti de ceea ce am patit eu.
I`am contactat dupa ce s-a terminat vara si hotelul unde lucram eu se inchidea, si le-am spus ca am experienta in domeniul restaurantelor, in special ca si waiter, si au spus ca este totul ok, ca au o gramada de firme care isi doresc personal.
Le-am trimis c.v.ul pe mail, si dupa 3 zile ma suna si`mi zic ca mi`au gasit ceva de munca in Latchi/Polis , in zona Paphos, ca si waiter.
Mi-au spus ca imi asigura ei transportul pana acolo si ca taxa este de 200 de euro. Nu mi s-a parut exagerat mai ales ca imi asigurau si transportul din Ayia Napa in Polis, cam 170 de km din spusele lor.
Am ajuns la restaurantul de care mi`au spus, dupa care au inceput sa apara surprizele. Ele(pentru ca sunt doua tipe la firma asta, una e Monica, directorul), nu aveau nici un fel de istorie cu angajatorul de la restaurant, eram primul pe care l`au dus. In contractul meu cu restaurantul era precizata suma de 700 de euro plus cazare pentru 9 ore pe zi.
Realitatea era ca munceam 13-14 ore, pentru 700 dar fara cazare si doar o masa in aceste 14 ore.
Pana la urma am zis ca e ok, ca nu am de ales, daca tot am ajuns acolo, bla bla....sa treaca iarna si dupaia vad eu. Numai ca patronul era afemeiat si nu`si dorea deloc barbati ca si ospatari deoarece perioada de iarna nu e aglomerata deci nu era de munca mult, si a facut tot posibilul sa ma dea afara.
Cand le-am sunat pe fetele de la agetie, a inceput circul. Ca de fapt ele NU stiau ca de situatia existenta, ca or sa se intereseze, si ca or sa ma sune. M-au sunat peste 2 saptamani, timp in care am ramas in Latchi, oras izolat de lume cu nici un fel de mijloc de transport.
Dupa 2 saptamani de asteptat le-am sunat iar, si la insistentele mele , mi`au spus ca mi`au gasit un loc de munca, ideal ! Numai ca dupa 2 ore la restaurantul respectiv, timp in care nu am facut absolut nimic deoarece nu erau clienti, mi s-a spus ca nu este nevoie de mine, si ca sa parasesc cazarea.
De fapt ele au facut in felul urmator: au niste prieteni cu restaurante, trimit lumea la ei, pentru cateva zile ca sa dea impresia ca au oferit un loc de munca, dupa care dispar in ceata. Ele mereu au parte de clienti in felul asta, si afacerea lor merge, iar noi luam teapa.
A mai fost un caz dupa mine la restaurantul din latchi, o fata din letonia, adusa imediat dupa mine, tot de Abydos Agency, care a fost data afara in strada chiar dupa 2 zile. Alte cazuri sunt in larnaca la restaurantul de pe dekelia road, Aztecas.
Sfatul meu catre cei care citesc si ar fi fost interesati sa apeleze la firma asta, este sa NU apeleze, pentru ca vor pati ce am patit si eu.