makaux wrote:buna! alocatzia este anuala, aproximativ EUR400/copil. trebui sa depui niste acte: certificat de nastere copil, adeverintza de la gradinitza unde merge copilul, o factura de utilitatzi pe numele tau de unde sa se vada adresa, si nu mai stiu ce. in ce oras locuiesti?
realwahl wrote:Merci makaux pentru ajutor! Acest raspuns ti-a adus premiu un bon valoric de 20E oferit de magazinul romanesc din Limassol. Detalii la http://www.cyprusalien.com/forum/viewto ... =4271#4271
bitihacy wrote:Buna tuturor.Am fost azi si am depus actele pentru alocatii.Pentru a primi alocatia,unul din parinti TREBUIE sa lucreze in Cipru si sa detina YELLOW CARD.
ACTELE NECESARE PENTRU ALOCATII SUNT :
-yellow card ,original si xerox(de la ambii parinti si de la copii)
-cerificatul de nastere al/a copilului/copiilor,original si xerox
-certificatul de casatorie ,original si xerox
-adeverinta de la kanonikes asfalia (se cere o adeverinta pentru child benefit)
-adeverinta de la kanonikes asfalia,pentru parintele care nu lucreaza...cum ca nu lucreaza
-o declaratie facuta de mana de la patronul/firma care lucrati,semnata si stampilata(in declaratie trebuie sa scrie ca lucrati acolo si salariul pe 1 saptamana sau 1 luna(dupa caz))
-formularul tip,pe care il luati de la biroul unde depuneti actele.
-daca copilul merge la scoala,cereti o adevereinta cum ca intradevar e elev
-daca e la gradinitia,adeverinta ca e la gradinita
-daca e acasa (din cauza varstei),atunci trebuie o declaratie data in fata unui notar(asta costa 5-10 euro)
Eu am depus actele la Acropolis in Larnaca.
Alocatiile pentru:-3 copii sunt de cca.260 euro/luna
-4 copii sunt de cca.300/luna
Pentru 1-2 copii,alocatia e anuala,dar nu stiu cat.
Alocatiile se iau pe cel mult 3 luni din urma.
Cam atat...BAFTA tuturor si nu va lasati,e dreptul copilului tau!
PS. Părinţii ar trebui să stie că au posibilitatea de a solicita alocaţiile pentru copiii aflaţi în îngrijire,de la statul pe teritoriul căruia au locul de muncă,chiar daca copii se afla in tara de origine,alaturi de sotie,bunici,matusi,etc...
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests