Alocatii pentru copii in Cipru

Problemele romanilor in cipru, locuri de vizitat in Cipru, distractii, hobby-uri, clima.

Moderators: bitihacy, clau

Alocatii pentru copii in Cipru

Postby bitihacy » Fri Jan 15, 2010 1:02 pm

Salut tuturor.Am o noua intrebare.Stie cineva ceva de alocatiile copiilor aici in Cipru?Unde se depun acte,ce acte trebuie,cum se ia alocatia (lunar sau anual...am inteles ca depinde de numarul de copii ).Eu am 4 copii,3 aici cu mine si 1 ramas in Romania cu parintii mei.Va multumesc :)
bitihacy
Moderator

Postby makaux » Wed Jan 27, 2010 4:51 pm

buna! alocatzia este anuala, aproximativ EUR400/copil. trebui sa depui niste acte: certificat de nastere copil, adeverintza de la gradinitza unde merge copilul, o factura de utilitatzi pe numele tau de unde sa se vada adresa, si nu mai stiu ce. in ce oras locuiesti?
makaux
Active

Postby bitihacy » Mon Feb 01, 2010 10:16 am

Buna Macaux.Mersi de raspuns...Locuiesc in Larnaca....Unii zic ca daca ai pana la 2 copii alocatia se ia anual,iar daca ai de la 3 in sus se ia lunar...dar nu stiu nimic sigur.Pe mine ma intereseaza cel mai mult unde anume trebuie sa merg ca sa depun aceste acte.
bitihacy
Moderator

Postby florin22 » Wed Feb 03, 2010 5:03 pm

Intr-adevar pana la 3 copii alocatia se plateste anual.De la 3 copii in sus alocatia se plateste lunar. Cererea privind plata alocatiei se depune la Casa de Asigurari Sociale(Κοινωνικές Ασφαλίσεις ) din fiecare departament(Limasol,Larnaca,Pafos,Nicosia).Documentele necesare sunt cele de mai sus.
florin22
Active

Postby realwahl » Thu Feb 04, 2010 6:35 pm

makaux wrote:buna! alocatzia este anuala, aproximativ EUR400/copil. trebui sa depui niste acte: certificat de nastere copil, adeverintza de la gradinitza unde merge copilul, o factura de utilitatzi pe numele tau de unde sa se vada adresa, si nu mai stiu ce. in ce oras locuiesti?

Merci makaux pentru ajutor! Acest raspuns ti-a adus premiu un bon valoric de 20E oferit de magazinul romanesc din Limassol. Detalii la http://www.cyprusalien.com/forum/viewto ... =4271#4271
Be the change you wish to see in the world. (Mahatma Ghandi)
realwahl
Site Admin

Postby bitihacy » Fri Feb 05, 2010 10:26 am

Mersi mult florin22...mersi :)
bitihacy
Moderator

Postby joohhnnyy » Fri Feb 05, 2010 10:41 am

realwahl wrote:Merci makaux pentru ajutor! Acest raspuns ti-a adus premiu un bon valoric de 20E oferit de magazinul romanesc din Limassol. Detalii la http://www.cyprusalien.com/forum/viewto ... =4271#4271

felicitari makaux
joohhnnyy
Active

Postby bitihacy » Fri Mar 05, 2010 12:14 pm

Buna tuturor.Am fost azi si am depus actele pentru alocatii.Pentru a primi alocatia,unul din parinti TREBUIE sa lucreze in Cipru si sa detina YELLOW CARD.
ACTELE NECESARE PENTRU ALOCATII SUNT :
-yellow card ,original si xerox(de la ambii parinti si de la copii)
-cerificatul de nastere al/a copilului/copiilor,original si xerox
-certificatul de casatorie ,original si xerox
-adeverinta de la kanonikes asfalia (se cere o adeverinta pentru child benefit)
-adeverinta de la kanonikes asfalia,pentru parintele care nu lucreaza...cum ca nu lucreaza
-o declaratie facuta de mana de la patronul/firma care lucrati,semnata si stampilata(in declaratie trebuie sa scrie ca lucrati acolo si salariul pe 1 saptamana sau 1 luna(dupa caz))
-formularul tip,pe care il luati de la biroul unde depuneti actele.
-daca copilul merge la scoala,cereti o adevereinta cum ca intradevar e elev
-daca e la gradinitia,adeverinta ca e la gradinita
-daca e acasa (din cauza varstei),atunci trebuie o declaratie data in fata unui notar(asta costa 5-10 euro)
Eu am depus actele la Acropolis in Larnaca.
Alocatiile pentru:-3 copii sunt de cca.260 euro/luna
-4 copii sunt de cca.300/luna
Pentru 1-2 copii,alocatia e anuala,dar nu stiu cat.
Alocatiile se iau pe cel mult 3 luni din urma.
Cam atat...BAFTA tuturor si nu va lasati,e dreptul copilului tau!
PS. Părinţii ar trebui să stie că au posibilitatea de a solicita alocaţiile pentru copiii aflaţi în îngrijire,de la statul pe teritoriul căruia au locul de muncă,chiar daca copii se afla in tara de origine,alaturi de sotie,bunici,matusi,etc...
bitihacy
Moderator

Postby realwahl » Thu Apr 08, 2010 11:22 pm

bitihacy wrote:Buna tuturor.Am fost azi si am depus actele pentru alocatii.Pentru a primi alocatia,unul din parinti TREBUIE sa lucreze in Cipru si sa detina YELLOW CARD.
ACTELE NECESARE PENTRU ALOCATII SUNT :
-yellow card ,original si xerox(de la ambii parinti si de la copii)
-cerificatul de nastere al/a copilului/copiilor,original si xerox
-certificatul de casatorie ,original si xerox
-adeverinta de la kanonikes asfalia (se cere o adeverinta pentru child benefit)
-adeverinta de la kanonikes asfalia,pentru parintele care nu lucreaza...cum ca nu lucreaza
-o declaratie facuta de mana de la patronul/firma care lucrati,semnata si stampilata(in declaratie trebuie sa scrie ca lucrati acolo si salariul pe 1 saptamana sau 1 luna(dupa caz))
-formularul tip,pe care il luati de la biroul unde depuneti actele.
-daca copilul merge la scoala,cereti o adevereinta cum ca intradevar e elev
-daca e la gradinitia,adeverinta ca e la gradinita
-daca e acasa (din cauza varstei),atunci trebuie o declaratie data in fata unui notar(asta costa 5-10 euro)
Eu am depus actele la Acropolis in Larnaca.
Alocatiile pentru:-3 copii sunt de cca.260 euro/luna
-4 copii sunt de cca.300/luna
Pentru 1-2 copii,alocatia e anuala,dar nu stiu cat.
Alocatiile se iau pe cel mult 3 luni din urma.
Cam atat...BAFTA tuturor si nu va lasati,e dreptul copilului tau!
PS. Părinţii ar trebui să stie că au posibilitatea de a solicita alocaţiile pentru copiii aflaţi în îngrijire,de la statul pe teritoriul căruia au locul de muncă,chiar daca copii se afla in tara de origine,alaturi de sotie,bunici,matusi,etc...

Merci bitihacy pentru acest raspuns. Tocmai ai castigat un premiu! Vezi detalii la http://www.cyprusalien.com/forum/viewto ... =4737#4737
Be the change you wish to see in the world. (Mahatma Ghandi)
realwahl
Site Admin

Postby bitihacy » Sat Apr 17, 2010 8:58 am

Buna.Astzi am primit mesajul tau :( ...sper ca nu e prea tarziu .Am ramas fara cuvinte...nu-mi vine sa cred...merssssiii !
bitihacy
Moderator

Next

Return to Romani in Cipru