by schwarzkopf » Sat Jan 15, 2011 6:10 pm
Unde exact se maresc chiriile ? Eu am impresia ca se micsoreaza, cel putin in Paphos. Am cautat anul trecut chirie si pt. un apt de 1 camera mobilat, preturile erau in jurul 300 euro zone limitrofe si 350 in oras. Acum , am cautat pentru niste prieteni, si am gasit in oras cu 250 euro , mobilat. Iar cele mobilate mai frumos cu mai multe facilitati ca de ex. piscina, 300 euro.
Problema cipriotilor este ca sunt obsnuiti cu vremurile de dinainte cand turismul era in floare si ei faceau afaceri la supra-pret. Acum nu vor sa lase din preturi nici morti la nimic.
De ex. , acum o luna jumate , toate restaurantele din zona portului au fost inchise pentru o zi in semn de protest fata de politica "all inclusive" a hotelurilor.
Ei sunt de parere, ca din cauza hotelurilor care ofera "all inclusive" ei vor da familent.
NU S-AR GANDI NICI O SECUNDA CA POATE DIN CAUZA FAPTULUI CA UN MAIN COURSE IN PORT COSTA 15 EURO MINIM !!!
Mentalitatea lor nu se va schimba decat atunci cand vor ajunge la sapa de lemn, pana atunci mai prostesc pe un rus, o nemtzoaica, un englez..
Disperati din cauza situatiei, se razbuna pe angajati evident, si ofera salarii de 500 de euro cu cazari mizere si o masa pe zi. NORMAL ca sunt o GRAMADA de oameni disperati veniti din Romania , Bulgaria, Polonia etc, care fiind cu foamea-n gat vor accepta. Ma uit pe forumul asta la cererile de angajare , daca maine ii spui unuia ca ii dai 500 de euro pentru 12 ore de munca, accepta instant. Si daca pleaca cand gaseste un post mai bun, ce? Fiecare angajator are posibilitatea sa schimbe tot staff-ul in aceeasi zi daca vrea, managerul de la hotelul unde lucreaza un prieten are in jur de 500 de aplicatii doar din noiembrie pana acum.
Cred ca cel mai istet lucru pe care putem sa`l facem in situatia de fata in care insula explodeaza de emigranti , este sa ne tinem cu dintii de locul de munca.
Poti scoate romanul din romania, dar nu si romania din roman.