caron wrote:COBOL nu e o catastrofa... sunt multe job-uri si in Romania pe Cobol.. am avut chiar colegi de facultate care lucrau pe Cobol. Tot ce am lucrat pana acum mai serios (nu mult) a fost in C#.NET care e departe rau de low level Cobol sau C, ba chiar am invatat prg OO pe C#.
Eu am titlu de programator in Amdocs...
Nimic nu e o catastrofa, totul depinde de ce vrei de la viata.
Dar parerea mea e "fight to get what what you like. Otherwise you'll have to like what you get".
C# nu se face in Cipru. In schimb multe proiecte sunt scrise partial sau total in Java. As zice ca procentul de programatori care lucreaza in Java este peste 50%, C low level cam 25%, C++ sub 10%,alte limbaje sau doar configurare de fisiere, environment cam 10%. Cobol sub 5% si cred ca in curand se va si scoate.
In Ro lucram cu tehnologii care erau ultima moda acum 1 an jumate , iar acum sunt considerate mainstream.(Hibernate, Spring ,Struts, tra la la)
Aici codul de Java a fost scris acum 6 ani, din punct de vedere al structurii e depasit , dar este in productie si atat timp cat firma scoate bani buni nu se va schimba nimic radical. Toate versiunile care le facem inseamna doar adaugare de alte facilitati cerute de clienti.
Accentu' se pune pe testare, de obicei am o saptamana pt codare si 2 pt. unit testing. Sunt o gramada de proceduri si standarde, ca in orice firma mare.
caron wrote: Am citit sintagma "sa-ti irosesti o buna parte din cariera la AMDOCS", si as vrea si parerea altora eu vreau sa imi incep cariera cu AMDOCS nu sa ajung undeva unde altii zic ca si-o irosesc?
Eu am scris chestia de mai sus si o sustin in continuare. Dar e valabil pt. oamenii care aveau deja experienta in Ro si aici ruginesc. Daca esti la inceput, indiferent ce faci, 1 an sau 2 in Amdocs iti vor prinde bine.
Inveti cum se misca rotitele intr-o companie cu sedii in toata lumea.
caron wrote:
Am multi prieteni in multe tari din Europa plecati de nevoie de acasa si nicaieri in lume nimeni nu da doi bani pe un roman decat alt roman (uneori nici asa).
Nu sunt de acord. Ma simt mult mai apreciat de prietenii mei de alte nationalitati pe care i-am cunoscut in Cipru sau in alte parti decat de alti romani. Din pacate suntem poporul care ne ajutam cel mai putin in strainatate. Grecii ajunsi in State, Canada si Australia formeaza comunitati stranse, daca esti grec si vrei sa emigrezi ai pe cine te baza odata ajuns pe meleaguri noi.
In schimb romanii pastreaza mai multa invidie decat spirit de intrajutorare. E trist, dar dupa 50 + 14 ani de comunism, asta e rezultatu'.
The past has fled beyond our grasp, the future?s yet to come.