Detalii....Detalii...

Informatii despre firma, despre conditiile si perpectivele pe care le ai de dezvoltare. Opinii ale celor care lucreaza aici, intrebari ale celor care se gandesc sau s-au hotarat deja sa vina.

Moderator: shatulina

Detalii....Detalii...

Postby caron » Wed Jun 28, 2006 12:40 pm

Tocmai am trecut testele initiale si cum la interviu fie accept fi nu (dc mi se propune ceva evident).... caut sa string unele informatii.

1. Ce sa face acolo (C, C++, Java, COBOl???? :shock: , C#, UML .... Oracle, SQL.... samd)

2. Stiu ca o chirie ajunge la 250CYP=500USD+, intretinerea mai tre sa fie ceva(100CYP=200USD+), mancare + alte alea necesare... si cu ce mai ramai de la un minim de 1700USD/luna?

3. Dc stie cineva preturi orientative, paine, bere, vin, tigari, cola, o masa la un restaurant (ma rog bodega ca sa fie mai ieftin)
Lasciate ogni speranza, voi ch'entrate
caron
Interested

Re: Detalii....Detalii...

Postby realwahl » Wed Jun 28, 2006 4:10 pm

caron wrote:1. Ce sa face acolo (C, C++, Java, COBOl???? :shock: , C#, UML .... Oracle, SQL.... samd)
2. Stiu ca o chirie ajunge la 250CYP=500USD+, intretinerea mai tre sa fie ceva(100CYP=200USD+), mancare + alte alea necesare... si cu ce mai ramai de la un minim de 1700USD/luna?
3. Dc stie cineva preturi orientative, paine, bere, vin, tigari, cola, o masa la un restaurant (ma rog bodega ca sa fie mai ieftin)

Salut Caron,

In mare, s-a tot discutat despre "ce se face aici". Atat testare cat si programare si document design. Pentru mai multe detalii, cauta in forum.

Chiria: ~250CYP singur si >150 shared (2-3 badrooms). Intretinerea e nesemnificativa, insa impreuna cu telefonul, curentul apa si netu poate ajunge la ~100 CYP. Ca economii... eu am economisit ~700*$/luna, in medie. Insa sunt si colegi care sunt pe zero sau chiar in datorii :(. Cei mai economi, pot economisi pana la ~1100*USD, dar nu ma intreba cum se descurca :)

* la aceste sume adauga si rata de la imprumut (+300), pentru a vedea economia reala.

Masa la un restaurant mediu este ~5-8CYP mancarea + 2 CYP bautura. Daca manaci acasa, normal, este mai ieftin. Berea in oras e 1.5 CYP, la supermarket 0.6-0.8 CYP
realwahl
Site Admin

Postby caron » Thu Jun 29, 2006 11:34 am

Mersi pt raspuns!

O sa zici ca sunt ciudat, dar... 550USD(250CYP) + 220USD(100CYP) + 300USD(137CYP) = 1070USD(500CYP) adica (chirie+intretinere+rata la imprumut)
Presupunand cel mai mic salariu, daca nu ma insel 1700USD = 780CYP

Raman 280CYP sau 630USD din care mai iti trebuie niste bani pe acolo io ma gandesc pe la 10CYP/zi deci 280CYP pe luna

Cu asta raman cu o economie de 300USD avand in vedere ca cea mai proasta oferta din tara pe care am si refuzat-o e de 300USD/luna (au si parintii niste salarii destul de bune :) )

Sa nu crezi ca desconsider infomatiile date de tine, dar imi urmez logica, daca e gresita te rog sa ma corectezi.... evident dc doresti sa mai raspunsi la asemenea ..."chestii"

Aha si inca ceva... am inteles ca se poate pleca dupa 1 an fara nici o problema, asa este sau mai sunt si altele de stiut?
caron
Interested

Postby realwahl » Thu Jun 29, 2006 12:59 pm

caron wrote:O sa zici ca sunt ciudat, dar... 550USD(250CYP) + 220USD(100CYP) + 300USD(137CYP) = 1070USD(500CYP) adica (chirie+intretinere+rata la imprumut)...

Precum iti ziceam in mesajul meu: "sunt si colegi care sunt pe zero sau chiar in datorii :(". Totul depinde de tine. De exemplu:
1. Chiria: 250CYP daca stai singur; sub 150CYP daca stati 2... eu dau 120CYP. E drept ca nu stau singur... insa ma inteleg bine cu colegii.
2. Cheltuielile lunare: 100CYP sau mai mult daca stai singur si ai net (tot singur = 40+ CYP). Eu dau 40/3+~5 CYP apa+20CYP telefonul (sunt vorbaret :P)+10 CYP curentul (avem laptopuri economice :) ) = ~48CYP.
3. imprumutul, 137 CYP (macar asta e fix :) ).

In total 305CYP, fata de 500CYP daca as sta singur. 200 CYP economie.

Banii de cheltuieli curente: pot varia de la 20CYP la oricat/luna. 5 zile pe saptamana mananci la servici 2 mese pe zi. Mai ramane masa de seara. In w/end dai bani pe mancare si pe distractii. Poate sa te coste intre 3 CYP si 100CYP tot w/endul (3 cyp e chiar putin, insa teoretic nu mori de foame). O cheltuiala rezonabila poate fi la 20-30 CYP.

caron wrote:am inteles ca se poate pleca dupa 1 an fara nici o problema, asa este sau mai sunt si altele de stiut?

Asa este. Citeste contractul! Poti pleca dupa un an fara nici o obligatie (in afara de a returna imprumutul, bineinteles)! Tot ce trebuie sa platesti este... avionul inapoi. Ceea ce mi se pare de bun simt.
realwahl
Site Admin

Postby caron » Fri Jun 30, 2006 6:58 pm

Salut Realwahl,

Am mai citit pe ici pe colo prin mesajele de pe forum si am vazut diverse pareri dar cam vechi 2004-2005, daca se poate as vrea niste informati curente dspre ce sa face ca programator respectiv tester.

Evident ca rog sa raspunda pe oricine are cunostinta de asta.

Aici mi s-a spus ca pozitia pe care voi pleca (daca trec interviul) va fi de programator si numai in cazuri exceptionale tester (li se face mila de mine :D ) , evident ca programator poate sa insemne total altceva cand se ajunge acolo, COBOL nu e o catastrofa... sunt multe job-uri si in Romania pe Cobol.. am avut chiar colegi de facultate care lucrau pe Cobol. Tot ce am lucrat pana acum mai serios (nu mult) a fost in C#.NET care e departe rau de low level Cobol sau C, ba chiar am invatat prg OO pe C#.

Cam cu ce se ocupa in mare un tester la AMDOCS si cu ce se ocupa un programator?
Am citit sintagma "sa-ti irosesti o buna parte din cariera la AMDOCS", si as vrea si parerea altora eu vreau sa imi incep cariera cu AMDOCS nu sa ajung undeva unde altii zic ca si-o irosesc?
Am mai citit si tampenii de genul e soare, e mare, e frumos afara... bla bla bla.... fratilor un om intreg la cap nu se duce intr-o tara straina si isi lasa familia si prietenii pt ca "e soare", mai ales intr-o tara cu o situatie politica destul de dubioasa. Am multi prieteni in multe tari din Europa plecati de nevoie de acasa si nicaieri in lume nimeni nu da doi bani pe un roman decat alt roman (uneori nici asa).
caron
Interested

Postby realwahl » Mon Jul 03, 2006 10:14 pm

caron wrote:Am mai citit pe ici pe colo prin mesajele de pe forum si am vazut diverse pareri dar cam vechi 2004-2005, daca se poate as vrea niste informati curente dspre ce sa face ca programator respectiv tester.

Munca de tester consta in realizarea unor scenarii pe baza documentatiei si de executarea lor. Setarea de environmenturi si instalarea aplicatiior. Nu scrii si nu vezi cod/programe.
Nu am facut pana acum munca de programator. Poate altii de pe forum iti pot spune exact ce face un programator.

caron wrote:Am citit sintagma "sa-ti irosesti o buna parte din cariera la AMDOCS", si as vrea si parerea altora eu vreau sa imi incep cariera cu AMDOCS nu sa ajung undeva unde altii zic ca si-o irosesc?

Exista o opinie generala ca in Romania se facea mult mai multa codare, limbaje mai evoluate si mai interesante. Aici insa se face treaba mult mai structurat si cu mai multa documentatie. Si... ghici cine trebuie sa scrie documentatia la codul scris de tine? :)

caron wrote:Am mai citit si tampenii de genul e soare, e mare, e frumos afara... bla bla bla.... fratilor un om intreg la cap nu se duce intr-o tara straina si isi lasa familia si prietenii pt ca "e soare", mai ales intr-o tara cu o situatie politica destul de dubioasa.

Cunosc multi oameni care au venit aici sa se simta bine, si asta fac. Cunosc si oameni care au venit sa se planga, si asta fac. Fiecare are planurile lui. Daca e intreg sau nu la cap... it's not up to us to decide!

Situatia politica nu e asa de dubioasa, si nu ne afecteaza decat din 2 pct. de vedere: trebuie sa platesti alta asigurare la masina cand intri in Ciprul Turcesc si nu poti pleca din Cipru direct spre Turcia.
realwahl
Site Admin

Postby caron » Tue Jul 04, 2006 7:41 am

Mersi fain pt raspunsuri, nu ma asteptam la atata intelegere. Cred ca voi mai avea intrebari, dar dupa ce ma hotarasc.
caron
Interested

Postby Mintrubber » Tue Jul 04, 2006 7:57 pm

caron wrote:COBOL nu e o catastrofa... sunt multe job-uri si in Romania pe Cobol.. am avut chiar colegi de facultate care lucrau pe Cobol. Tot ce am lucrat pana acum mai serios (nu mult) a fost in C#.NET care e departe rau de low level Cobol sau C, ba chiar am invatat prg OO pe C#.

Eu am titlu de programator in Amdocs...
Nimic nu e o catastrofa, totul depinde de ce vrei de la viata.
Dar parerea mea e "fight to get what what you like. Otherwise you'll have to like what you get".

C# nu se face in Cipru. In schimb multe proiecte sunt scrise partial sau total in Java. As zice ca procentul de programatori care lucreaza in Java este peste 50%, C low level cam 25%, C++ sub 10%,alte limbaje sau doar configurare de fisiere, environment cam 10%. Cobol sub 5% si cred ca in curand se va si scoate.
In Ro lucram cu tehnologii care erau ultima moda acum 1 an jumate , iar acum sunt considerate mainstream.(Hibernate, Spring ,Struts, tra la la)

Aici codul de Java a fost scris acum 6 ani, din punct de vedere al structurii e depasit , dar este in productie si atat timp cat firma scoate bani buni nu se va schimba nimic radical. Toate versiunile care le facem inseamna doar adaugare de alte facilitati cerute de clienti.

Accentu' se pune pe testare, de obicei am o saptamana pt codare si 2 pt. unit testing. Sunt o gramada de proceduri si standarde, ca in orice firma mare.

caron wrote: Am citit sintagma "sa-ti irosesti o buna parte din cariera la AMDOCS", si as vrea si parerea altora eu vreau sa imi incep cariera cu AMDOCS nu sa ajung undeva unde altii zic ca si-o irosesc?

Eu am scris chestia de mai sus si o sustin in continuare. Dar e valabil pt. oamenii care aveau deja experienta in Ro si aici ruginesc. Daca esti la inceput, indiferent ce faci, 1 an sau 2 in Amdocs iti vor prinde bine.
Inveti cum se misca rotitele intr-o companie cu sedii in toata lumea.

caron wrote:
Am multi prieteni in multe tari din Europa plecati de nevoie de acasa si nicaieri in lume nimeni nu da doi bani pe un roman decat alt roman (uneori nici asa).

Nu sunt de acord. Ma simt mult mai apreciat de prietenii mei de alte nationalitati pe care i-am cunoscut in Cipru sau in alte parti decat de alti romani. Din pacate suntem poporul care ne ajutam cel mai putin in strainatate. Grecii ajunsi in State, Canada si Australia formeaza comunitati stranse, daca esti grec si vrei sa emigrezi ai pe cine te baza odata ajuns pe meleaguri noi.
In schimb romanii pastreaza mai multa invidie decat spirit de intrajutorare. E trist, dar dupa 50 + 14 ani de comunism, asta e rezultatu'.
The past has fled beyond our grasp, the future?s yet to come.
Mintrubber
Active

Postby realwahl » Tue Jul 11, 2006 2:19 pm

Mintrubber wrote:C# nu se face in Cipru.

Din cate stiu eu, sunt oameni care fac si C#. Insa f. putini, deci probabilitatea cam mica sa fie disponibil si sa pici chiar pe un astfel de post.
realwahl
Site Admin

Postby RaduT » Mon Jul 30, 2007 1:56 pm

Am citit in contract ca daca pleci dupa 1 an de zile returnezi valoarea ramasa din imprumut + o dobanda pe care ti-o impune firma. Din cate ati auzit de la cei care au plecat dupa un an, la ce valoare se ridica dobanda, sau e doar o modalitate sa te indemne sa nu pleci?
RaduT
Interested

Next

Return to Programatori romani in Amdocs Cipru