Servicii oferite de romani in Cipru

Aceste mesaje vor fi mutate in curand in categoriile potrivite.

Moderators: bitihacy, clau

Servicii oferite de romani in Cipru

Postby onisorc » Thu May 10, 2007 4:33 pm

Avocat
Posted: Sat Jan 20, 2007 3:52

Primul birou de avocatura in care exista si avocati romani. Nu ezitati sa ne contactati daca aveti probleme sau intrebari de orice natura in domeniul legal.Ne puteti contacta telefonic la 96452988 (Florin).

email: mailto:piciorlung2000@yahoo.com

Dentist

Incepand cu data de 10.07.2006 se va deschide Cabinetul Stomatologic al Dr. Cristian Onisim, absolvent al Facultatii de Medicina Dentara, Cluj-Napoca, Romania.

Adresa cabinetului este : Zona Linopetra , Str. Kolonakiou 28 C, Ap. 1 (drumul spre Chris Cash & Cary, vizavi de Pizza Mia )

Pentru programari puteti suna la tel. : 25-324432

onisorc
Active
 
Posts: 139
Joined: Wed May 24, 2006 8:49 am
Location: Limassol

Traduceri legalizate romana-engleza

Postby onisorc » Wed Jul 18, 2007 2:55 pm

Traduceri legalizate romana-engleza
D-na Florina Yiagou (e romanca) si are biroul pe langa Holiday Inn
la Zeus Travel Agency
Mobilul ei este 99409092

onisorc
Active
 
Posts: 139
Joined: Wed May 24, 2006 8:49 am
Location: Limassol

CE FEL DE SERVICII SUNT CIPRIOATE SAU ROMANESTI MAI EXACT ?

Postby mail.fpc » Tue Apr 01, 2008 9:46 pm

Da si citi avocati romani? Sunt ei chiar romani sau au cetatenie ciprioata?
Sunt de-ai nostrii sau tin cu ai astiora? Cine s-a bazat pe ei? Serios?
Sunt cumva in ambele barouri si cel din Romania si cel din Cipru? Pot sa te reprezinte si ambiental sau tre sa faci contract? Mai sunt in Cipru?
Doctorul are preturi cipriote sau romanesti? Unde exista situatia de asa natura lucreza si Pro-Bonus? E din banda rulanta sau nu? Si e sau nu ciprioi?
A mai ramas in Cipru?
Haide-ti sa ne dam si cu parerea si sau opinii mai mult sau mai putin indiscrete (scuze sefu :P ) dar mi se pare asa mai de folos la toata lumea nu ?
Acestea fiind spuse de ce [list=]nu dati si traducatori din romana in cipriota?.[/list]
P.S.
Stampila cu akiron pe ea pe orice document oficial gen diploma,certificat denastere de deces (aoleo mai bine nu ziceam sa nu ziceti ca vreau sa va dati duhul pe insulita :x )etc duce la nerecunosterea acestuia in alte state europene. Ma refer aicea la traduceri legalizate si la copii legalizate.
De exemplu daca pe certificatul de casatorie emis de catre autoritatile romane in original si stampilat cu apostila Haga se pune si stampila AKYRON a debililor astiora la o eventuala recunoastere in alt stat de exemplu Italia va trebuii sa veniti cu dovada din partea ciprioilor ca de ce si pentru ce si ce inseamna stampila lor imbecila pe care au aplicat-o pentru ca italianu e confuz de cite limbi scrie pe un act si are dreptate sic :idea: .
Legislatia europeana nu permite recunoasterea in totalitatea statelor membre si daca fiecare stat in care sa zicem ca lucrezi ca delegat al unei firme multinationale s-ar apuca sa puna stampile pe documentele oficiale romanesti unde am mai avea loc dupa aia sa mai scriem daca e cazul o mentiune.
De aceea chiar si apostila Haga se pune separat dupa cum deja stiti asa ca ar trebuii sa le spuneti ciprioilor ca chestiea asta este valabila de la inceputul Conventiei de la Haga daca nu va intelegeti cu ei nu faceti actele ca cine stie poate va trebuie si in alta tara si o sa faceti mai multe traduceri pentru un singur act.
De altfel legislatia romana este clara ea spune ca numai statul roman poate modifica un act emis de catre o autoritate competenta (in cazul de mai sus primarie) mai pe romaneste ce fac ciprioii e ilegal oriunde chiar daca i-ti pune timbru la vrajeala pe act akyron insemnind acceptat pe graiul lor stramosesc cica grec.
Am dreptate Doamna Florina?
Last edited by mail.fpc on Sun Apr 20, 2008 3:13 pm, edited 1 time in total.
Cyprus in Europe ? or !

User avatar
mail.fpc
Active
 
Posts: 49
Joined: Sat Mar 22, 2008 3:06 pm
Location: World

Re: Ce fel de servicii romanesti sau ciprioate

Postby onisorc » Tue Apr 15, 2008 11:38 am

Salut.
Avocatul este in Cipru (Limassol) si este roman. La fel si dentistul.
Preturi romanesti o sa gasesti doar in Romania.

onisorc
Active
 
Posts: 139
Joined: Wed May 24, 2006 8:49 am
Location: Limassol

Postby florin22 » Sat Apr 19, 2008 1:12 am

Salut,asa cum se spune mai sus preturi romanesti gasesti in Romania si akyro inseamna cancel in engleza si anulat in romana.Nu stiu cine ti-a facut traducerea aceasta dar stampila akkyro se pune pe timbre fiscale pentru a nu mai putea fi refolosite.In ceea ce priveste Apostila toti stiu ca un act oficial sa fie valabil in tarile membre ale conventiei de la Haga are nevoie de aceasta apostila.Alte tari care nu sunt membre ale acestei conventii au alta procedura de urmat pentru a putea un act fi recunoscut international.Si nu am auzit inca ca statul cipriot sa modifice acte romanesti sau sa autentifice vreun act romanesc si nu sunt chiar atat de prosti cum ii credeti d-voastra.Au multe lucruri la care Romania nici nu indrezneste sa visese legate de sistemul de lucru.Se pare ca nu prea stiti ce vorbiti d-le si scuzati-ma ca v-o spun asa dar intai trebuie sa mai intrebati sa va informati si apoi sa va apucati de scris pe forum.Va multumesc pentru intelegere

florin22
Active
 
Posts: 38
Joined: Fri Jan 05, 2007 2:09 pm
Location: limassol

NU TRAGE-TI IN PIANIST FACE SI EL CE POATE !

Postby mail.fpc » Sat Apr 19, 2008 6:39 pm

Salut si tie si buna sa-ti fie inima. Intai de toate sa stiti ca nu am vrut sa va irit sub nici o forma si de a-semenea nici nu am de gind sa ma duelez ( folosind tastatura) cu D-vs pe forum dar dupa 15 ani petrecuti pe "acest splendid colt de rai populat de oameni rationali" avind suficiente exemple in viata si mai ales lovindu-ma de foarte multe greutati consider ca pot sa ridic si eu doua degete in sus si sa spun lectia pe care o stiu pe de rost. Se poate sa aveti dreptate si poate nu am fost inteles clar.
Este foarte adevarat ca preturi romanesti gasesc doar in Romania (apreciez rasprunsul hitru si concret dat de onisorc :idea: ) dar ma refeream la lucruri mai exacte. Adica este stiut ca in Romania este o foarte mare inflatie de doctori stomatologi si nu este vina mea ca au iesit pe banda rulanta din facultati (sory onisorc :cry: ) si nu contrazic pe nimeni ca printre acestia sunt si dentisti cu mina formata si cu tragere de inima (oare avocatii facultatilor romanesti cum or fi :?: ) dar problema se pune cum si mai ales daca i-mi permit sa dau de ei. De aceea am de ales si anume sa ma duc in Romania si sa-mi fac dintii la un doctor cu reclama si sa constat ca dupa ce am dat 100e/lucrare/dinte trebuie sa il scot si sa-mi fac implant dar cel mai grav cred ca sanatatea mea este terfelita sau sa ma duc aicea la un doctor cipriot care poate a studiat tot in Romania care poate sa-mi ia dublu sau triplu (personal stiu ca preturile difera in Cipru in functie de multe lucruri si nu de prestatia stomatologului :wink: ) care poate sa fie mai interesat de persoana mea dar probabil ca rezultatul sa fie acelasi. Personal inca sunt indecis.
Despre avocati nu stiu ce sa zic dar cred ca problema ar fi cam identica si ma gindesc cu oroare ca in USA la o populatie de 300 milioane sun cam 3000 de universitati (private si statale) dar stiu sigur ca aproape 50 si atita dintre ele specializeaza doctoranti si pe de alta parte la noi in Romania cred ca nu exista facultate care sa nu aiba ca optiune doctoratul deci concluziile se trag de la sine (stiti cite facultati sunt la 24 milionae locuitori ? :twisted: ). Si tot din acelasi motiv am de ales intr-o chestiune de garantare a unor propietati personale aicea si la noi in tara ale noastre si a celorlati petenti (mai pe romaneste ce-i al meu e pus de-o parte :wink: ) si de aceea am de ales intre a angaja un avocat cipriot in Limassol si ai da peste 1000e ca sa ma ajute dar putind sa se duca bine mersi la inamic si sa ia si de la ei aceeasi suma sau mai mult si rezultatul final sa fie incert ambelaor parti si a angaja un avocat in tara (de drept contencios international :!: ) peste care sa mai fac un contract de reprezentanta cu o firma de preventie care sa-l traga de urechi pe ipotecticul avocat din Roamania daca acesta se dovedeste a fi duplicitar,dezinteresat,etc sau pur si simplu sa-mi rezolv problemele de unul singur (se stie faptul ca avocatii din Romania sunt mai scumpi ca cei din Cipru si ma refer aicea la cei din dreptul comercial,civil si contencios nu ? 8) ). Si iar nu stiu ce sa fac pentru ca lipsa de informare in cazan e cea mai ucigatoare. Despre Apostila Haga ce sa zic mai bine tac si totusi...
Cipru a ratificat Conventia de la Haga si drept urmare acum diplomele de studiu si nu numai (chiar si o factura de firma de exemplu :idea: ) emise de statul roman si apostilate sunt recunoscute automat in insula. Interesant este ca la aceasta data (cind scriu eu ca fraierul cind ar trebuii sa-mi vad de farfuria mea :shock: ) Cipru este inculpat impreuna cu inca alte 7 state europene la Curtea Europeana pentru nerecunosterea sau echivalarea anumitor meserii deci diplome si cei care au fost pusi pe drumuri la Nicosia cred ca ma inteleg mai bine dar oricum se astepta decizia Tribunalului european pentru ca ei au fost in fiecare an somati dar ia durut la nas (probabil de atita tras pe nas :evil: ) Oricum Apostila Haga se pune sau se ataseaza (in special la actele care sunt fata-verso) pe spate si respectivul document se traduce in ciprioata si atit. In ele (apostile) se mentioneaza expres si se traduce cine a eliberat initial hirtia. Dar stiti voi cei la Nicosia.Despre tarile care nu au aderat la Conventia de la Haga (ma refer aicea mai ales la Canada si la arabetii analfabeti) au avut ele motivele lor si este alta poveste care nu intra in subiectul discutie.
Cit despre celebra stampila AKYPON (se citeste achiron) nu pot sa nu va scriu ce mi s-a intimplat si daca sunt si alti patiti apelez la timpul lor limitat si ii rog sa i-si spuna aventura pe acest topic. Iar ceilalti daca aveti ochi de citit bine daca nu nu moare lumea asa ca treba voastra.

Intrucit parintii mei sunt ciprioi de foarte mult timp eu mi-am facut toate diplomele inca inainte de aderarea insulei la UE (eram obligat nu altceva) dar am avut o diploma eliberata din Romania in 2007 pe care a trebuit sa o autentific aicea. De ce studiez in Roamnia si nu in Marele Cipru ? Simplu ! Pentru ca e limba mea natala,pentru de exemplu Politehnica Bucuresti nu e de comparat cu miasma dorsala de Frederik si pentru ca in pana mea daca ciprioii vin si-si scolesc boracii pe nimica la noi in tara ca gasesc fraieri care pun botu eu sa fiu debil sa studiez ceva la ei si sa mai platesc si ca la americani aproape. Deci sa revenim si sa ne calmam ca iese fum din calculator si nu merita saracul.
Am venit cu diploma originala supralegalizata la MEC si apostilata de la noi la ciprioi. Am facut greseala (sau poate nu) s-o ascult pe maica-mea si nu mi-am facut o copie xerox legalizata dupa diploma care oricum ora doar frectie si increzator in relatiile maica-mi basca faptul ca vorbeste ciprioata mai bine ca mine (ca eu am cam fost bagabond si nu mi-a placut sa stau mult pe-aici 8) ) am mers vesel la Nicosia. Dupa ce am umblat de la un minister la altul si dupa ce mi-au verificat si tradus actele o imbecila,o anorgasmica,o incompetenta,o ... ce mai vreti sa va zic una dintre acelea ciprioate cu fundul mare (poate din cauza asta au asa de multi poponari in cazan) mi-a lipit timbru ala jegos si mi-a pus si stampila pe diploma desi eu in prealabil am rugat-o sa ma crute de acest act ilegal si fara de nici un folos.(oricum stampila poate fi contrafacuta) Oricum m-am relaxat giindindu-ma cum m-am invatat de mic ca "asa-i in Cipru" mai nasol este ca n-am putut face nimica cu hirtia (adica sa iau un job racoros si bine platit) ca ii au si ei pe ai lor si trebuie sa le dea o piine nu ?. Si tot vesel fiind m-am dus dupa ceva timp cu toate actele la frate-miu.
In Italia.Aicea italianul sa uitat frumos la ea a vazut ca am Haga,MEC si toate cele trebuitoare si ia sarit in ochi timbrul stampilat cu stampila pe ea.
Reactia lui a fost cit se poate de europeana si mi-a spus:
-Domnule inteleg ca a-ti facut studiile in Romania dar nu cumva le-ati absolvit in Cipru ca aicea scrie in greaca daca nu cresesc ?
-Pai sa vedeti si sa va explic si ...
-Da am inteles dar i-mi pare rau conform legislatiei europene trebuie sa veniti cu o dovada adica o hirtie din Cipru care sa precizeze la ce se refera aceasta stampila
-Pai stiti ca ei sunt europeni si ma puteti verifica si ei m-au recunoscut si ...
-Da i-mi pare rau dar sa nu uitati sa va si traduceti in italiana documentul explicativ din Cipru.
-Pai stiti eu acuma sunt in Italia si nu pot sa ma intorc in Cipru.
-Apelati cu incredere la ambasada Ciprului din Roma parca.
-Pai stiti ca astia -ciprioii- nu au ambasada ci doar consulat aicea si de la Pisa la Roma e cale lunga.Nu exista alta modalitae sau altfel ceva , cumva.
-I-mi pare rau dar nu am ce sa va fac.Trebuie sa-mi explicati ce inseamna si de ce vi s-a pus stampila asta in alta limba pe documentul D-vs.Daca este inseamna altceva din ce i-mi spuneti D-vs eu cum pot certifica faptul respectiv pe deasupra mi se pare incredibil ca un alt stat sa stampileze diploma D-vs.
-Pai stiti ca ei asa fac dar sunt si ei europeni si nu ar trebuii sa aiba hirtia asta nici-un fel de problema
-Domnule acuma Romania este membra a UE si orice cetatean roman are teoretic dreptul de a muncii si de a calatorii in toate tarile Europei. Daca sa presupunem ca munciti sezonier sau pe durata foarte scurta de ciitiva ani in fiecare tara din Europa si fiecare stat se apuca sa puna stampila pe diploma D-vs ca sa certifice ca sunteti inregistrat legal unde ar incapea pe hirtia D-vs toate aceste stampile si tibre fiscale si mai ales ce s-ar mai intelege din ea.
Aceasta afirmatie logica m-a facut sa realizez ca omul are dreptate si ca nu mai aveam ce face.Pe parcursul sederii mele in Italia (a patra oara sa stiti si vorbesc si italiana destul de bine credeti-ma) am incercat sa rezolv aceasta problema dar nu s-a putut.Mai mult am aflat de la un amic de-a lui fratemiu ca si o cunostinta de-a lui a patit acelasi lucru dupa ce a venit din Cipru in Olanda si mai lucra si la Amdocs asa ca ma gindesc cu dezamagire la romanii care au acceptat situatia si vor pleca in alte tari europene si nu stiu cei asteapta. Pe de alta parte ma jur ca de-acuma nu mai las nici un ciprioi sa faca ce vrea cu actele mele mai ales ca nu au voie legal ci ei o fac in vederea cred a prevenirii falsificariilor pentru ca pe net nu poate sa verifice ca netu-i scump si au inceput sa-l foloseasca abia de citva ani pe scara mai larga.
Acestea fiind spuse
Code: Select all
nu am decit sa realizez ca scriu ca boul sau nu sunt inteles de catre nimenea
si vreau sa ma implic in rezolvarea unor probleme (pentru ca se stie ca undes multi puterea creste dar cred ca acest proverb nu este valabil la romani) dar mai bine am sa stau in banca mea si am sa dau doar raspunsuri laconice la eventualele sesizari ale romanilor de peste tot.
Oricum dupa ce am scris ca fraierul aproape 3h cele de mai sus nu pot sa nu sustin si sa va recomand cu tarie sa nu va mai pune-ti nici-o stampila sau timbru pe diplomele voastre la ciprioi.
Asadar face-ti tot ce putet-ti si nu va mai pune-ti stampile pe diplome ca mai tirziu sunteti alergati dupa hirtii si repet acest fapt este ilegal in Cipru.
In speranta ca am fost inteles mai exact (de acea am scris in detaliu tot ce aveam de spus si am explicat exact si mai ales dezinteresat si nu uita-ti ca o diploma de studiu ca Bacalaureat-ul de exemplu este pe viata) si eu va multumesc pentru intelegere.
Last edited by mail.fpc on Sun Apr 20, 2008 2:00 pm, edited 4 times in total.
Cyprus in Europe ? or !

User avatar
mail.fpc
Active
 
Posts: 49
Joined: Sat Mar 22, 2008 3:06 pm
Location: World

Postby bizkitt » Sun Apr 20, 2008 12:03 am

interesant post mail, intrebarea e merita sa scrii 3 ore? :D citez: "ca fraierul" nu se putea simplifica un pic? :D numarul persoanelor care sunt implicati in aceasta situatie pe care o descrii sunt foarte putini si mai ales numarul celor care si citesc acest post, eu zic nu te complica sa scrii atata e soare afara hai
la o bere rece :D keo ca ursus nu este :P

User avatar
bizkitt
Active
 
Posts: 522
Joined: Fri Aug 24, 2007 9:11 pm
Location: cyprus limassol

Postby florin22 » Sun Apr 20, 2008 12:32 am

Intr-adevar este ilegal ce ti-a facut si un asemenea caz nici nu am mai auzit eu personal.Cat despre avocati-aici imi apar interesul- nu sunt toti la fel dar te cred ca ai platit si nu ti-au facut nimic.Si undeva spuneai despre recunoasterea in ambele barouri cel roman si cel cipriot pe mine cel putin m-au recunoscut.Este adevarat ca inainte de a intra Romania in Europa era foarte greu cu diplomele si recunoasterea acestora.Acum este mai usor si sper ca intr-o zi sa dispara aceasta "discriminare" a romanilor de pretutindeni,pentru ca,asa ca fapt divers suntem mult mai bine pregatiti teoretic decat multe alte popoare.

florin22
Active
 
Posts: 38
Joined: Fri Jan 05, 2007 2:09 pm
Location: limassol

Cozonaci cu nuca in Limassol

Postby Cozonac » Sat Oct 18, 2008 1:37 pm

Facem Cozonaci cu Nuca la comanda, in Limassol.
400g un cozonac 7 Euro.
Telefon 99915017

User avatar
Cozonac
 
Posts: 1
Joined: Fri Oct 17, 2008 10:11 pm
Location: Limassol

yanis pipiritsis

Postby sed20 » Tue Oct 28, 2008 2:56 pm

fratilor sa nu veniti prin firme din romania in cipru ca e o mare magarie.daca auziti de yanis pipiritsis sau aveti contract cu el nu mai veniti.refuzati.sunt niste mari magarii acolo in tara pt cipru.stau romanii inchisi la el fara acte fara bani fara nimic.sute de romani patesc anual asa ceva.feriti va.plang romanii aici.sunt platiyti cel mai prost .sunt loviti de patroni si asa mai departe.

sed20
 
Posts: 3
Joined: Mon Oct 06, 2008 5:44 pm
Location: romania

Next

Return to Arhiva mesaje vechi: 2005-2010

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests

cron